Hoppa till sidans innehåll

Ängbys Vårpool

23 APR 2017 10:04
Under lördagen 22 april deltog JBTK i Ängbys Vårpool.
  • Skapad: 23 APR 2017 10:04

Tidigt på lördag morgon var det äntligen dags. Strax efter kl 07 samlades Henrik, Göran och Pär vid Slussen för att ta sig ut till Vällingby för att spela i Ängbys Vårpool. Henrik klagade lite på att det var för tidigt, men hans kaffe verkade ändå pigga upp honom något.

När vi väl hade stigit på tunnelbanan och satt oss ner så märker vi att personen näst intill oss är en annan Henrik — en Henrik från Hammarby IF BTF som JBTKs egna Henrik spelat match mot i Tyresö. Efter lite pingissnack var vi framme i Vällingby och snabbt kunde vi ta oss in i hallen. Med en dryga timme kvar till "avspark" registrerade vi oss till klasserna H5 respektive H7, för att sedan bolla in oss lite.

HallFull fart med uppvärmning.

Henrik
Henrik hittade så klart en lucka för att spela lite på sin spruckna mobil.

När klockan slog 09 så var det tävlingsdags. Henrik och Göran lottades in i pooler som spelades i den mindre hallen medan Pär spelade sin pool i den stora. Eftersom vi alla spelades samtidigt blev det därmed svårt att hinna med att dokumentera i form av bilder.

Efter ca 1,5-2 timmar så hade vi spelat färdigt våra pooler. Då kunde vi tillsammans konstatera att vi vunnit en match var, men att det tyvärr inte var tillräckligt för att gå vidare.

Lite smått besvikna så bestämde vi oss istället för att dämpa förlusten med lite mat och därmed en lunch i kafeterian. Därefter kom Henrik med den geniartade idén att, i väntan på eftermiddagspingisen, ta en liten promenad och utforska Vällingby centrum. Och det gjorde vi. Efter ett stopp på Pajalagatan, kaffepaus på Wayne's Coffee och lyssnande på lite blåsorkester så var vi åter tillbaka i hallen. Vi kunde där se vår vän Hammarby-Henrik besegra Ängbys Nathalie i finalen. Båda dessa hade Pär mött i sin pool.


Eftermiddagspasset blev för oss alla tre i klassen H6. Efter lottning av poolerna så blev vi alla förpassade till den mindre hallen och borden intill varandra. Trevligt då man åtminstone kan se och hålla lite koll på varandra. Dessutom hade Göran fått finbesök då hans föräldrar kom för att se sin son spela.

Poolspelet slutade med en poolseger för Pär, men tyvärr inget fortsatt spel för Henrik eller Göran. Värt att nämnas är dock att ett flertal av deras matcher gick till fyra eller fem set.

Efter ett uppehåll var det sedan dags för slutspel för Pär. I och med poolsegern så fick han stå över första omgången för att sedan i kvartsfinal möta pooltvåan från Henriks grupp. En jämn match som Pär till slut gick segrande ur efter 3-0 i set. Semifinalen vann Pär med 3-1.

I finalen fick Pär ta sig an den 14-åriga Vilgot från Ängby.  Efter att ha vunnit första set med 11-6 tog krafterna plötsligt slut och Vilgot kunde enkelt vinna andra och tredje set med 11-1 (!) och 11-3. En liten kraftansamling senare vände Pär, vann med 3-2 i set och tog därmed JBTKs första vinst.

Skribent: Pär Johansson
E-post: Adressen Gömd

pmjo IT AB

J-O Myhrbergs Byggservice AB

Stöd Jarlabergs BTK - Gräsroten

Gilla Jarlabergs BTK på Facebook

Postadress:
Jarlabergs BTK - Bordtennis
Mattias Carlsson, Trillans Väg 51
13149 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: mattias.jbtk@gmail.c...

Se all info