Hoppa till sidans innehåll

Omgång 5: JBTK - Tyresö BTK E


Inför omgång 5

I den femte omgången, som är årets näst sista seriematch, tar JBTK emot Tyresö BTK E på hemmaplan. Den 2/12 kl 14:30 startar matchen i Jarlabergsskolans idrottshall.

JBTK

Bortamatchen mot Spårvägens ungdomar blev lite för svår i förra omgången. Dock inledde JBTK:s nyförvärv Bo starkt med tre vinster (två singlar och en dubbel).

Inför denna omgång har träningsfliten inte varit på topp bland JBTK:arna. Kanske har vintermörkrets intågande och snöfrånvaron gjort sitt och bidragit till färre spelare på träningarna än vanligt. Lagledare Henrik har fått kämpa för att få ihop ett lag till söndagens drabbning, men i skrivande stund verkar det ha ordnat upp sig.

Tyresö BTK E

Tyresö har — liksom JBTK — 2 poäng, men med en match mer spelad. Tyresös enda vinst är också — liksom JBTK — mot Huddinge. En jämn kamp förväntas alltså.

Tyresös lag består av ett gäng unga, duktiga killar där Marcus P är den som hittills imponerat mest — 8-1 i matchkvot i serien. Utöver det har har han under två månader samlat ihop hela 374 rankingpoäng. En spelare som alltså både JBTK och publiken får hålla ögonen på.

JBTK hälsar Tyresö och publik välkomna till Jarlaberg!


Referat

Med en timme kvar till matchstart var det dags att gå och förbereda bord, barriärer, m.m. Tyresös Marcus hade sedan tidigare utlovat en gästande publik och därför förberedde JBTK även lite fikabröd till kaffet.

En halvtimma senare dök det unga Tyresö-laget (Marcus, Herman, Emil och Casper) upp i Jarlaberg. JBTK:s lag för dagen var Henrik, Pär, Göran och Bosse.

Henrik och Göran klev först ut för att möta Emil respektive Marcus. Båda lagen vann varsin match. 1-1.

Därefter Pär och Bosse mot Casper och Herman. JBTK lyckades vinna båda dessa. Mest noterbart är Bosses seger i matchen mot Herman i en hård femsetare. 3-1.

Henrik och Pär fortsatte sedan mot Herman och Marcus. Båda lagen fick igen varsin vinst. 4-2.

JBTK drygade därefter på sin ledning då både Göran och Bosse vann sin andra singelmatch. 6-2.

JBTK - Tyresö
Göran och Henrik spelandes för JBTK.

JBTK - Tyresö
Bosse i ledning.

Henrik och Pär spelade dubbel mot Herman och Marcus, men kunde inte rå på Tyresö-killarna. Det gjorde däremot Göran och Bosse som vann sin dubbelmatch. 7-3.

Matchboll och det blev dags för de sista singelmatcherna.

Henrik mot Marcus, där Marcus gick segrande. 7-4.

Pär mot Herman. Herman startade starkt och smashade till sig en ledning till 0-2 i set. Pär vände dock och gick till slut segrande ur matchen. 8-4 och JBTK tar därmed sin andra seger i serien.

JBTK tackar Tyresö och publiken för en trevlig pingisdag!

Uppdaterad: 30 NOV 2018 19:05 Skribent: Pär Johansson
E-post: Adressen Gömd

pmjo IT AB

J-O Myhrbergs Byggservice AB

Stöd Jarlabergs BTK - Gräsroten

Gilla Jarlabergs BTK på Facebook

Postadress:
Jarlabergs BTK - Bordtennis
Mattias Carlsson, Trillans Väg 51
13149 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: mattias.jbtk@gmail.c...

Se all info