Hoppa till sidans innehåll

Omgång 9: JBTK - Hammarby G2


Inför omgång 9

Med två raka bortamatcher i serien är det äntligen dags att få spela på hemmaplan.

Motståndare denna gång är Hammarby IF BTF G2 och lagmatchen spelas 11/2 kl 15:00 i Jarlabergs skolans gymnastikhall.

JBTK

Trots två tunga förluster på bortaplan mot Djurgården respektive Spårvägen så är ändå humöret hos JBTK på topp.

Träningsfliten i klubben glöder! När t.om. en JBTKare är på resa i Kazakstan så meddelar denna klubbledningen om långa träningspass med duktiga kazakstanier. Pingisracketen ska alltid vara med!

Hammarby IF BTF G2

Hammarby har under de senaste fem matcherna tagit fyra segrar, med bara ett snesteg och därmed en förlust senast mot Tullinge.

Claus Göran, Ove och Ronnie är de spelare som deltagit i flest matcher. Av dessa så deltog de två senare deltog också i Hammarbys 8-5 vinst mot JBTK i oktober.

JBTK hälsar Hammarby och publik välkommen!


Referat 

Äntligen söndag och returmatch mot trevliga Hammarby.

Strax innan kl 14 var JBTKarna på plats för att göra i ordning hallen för matchspel. Laget för dagen hade beslutats till Boris, Alexander, Li och Pär. Även Mattias och Micke M var på plats för att både hjälpa till och heja på hemmalaget.

Även de flesta ur bortalaget — Ronnie, Andreas och Margareta — anlände till Jarlaberg tidigt. Ove hoppade över uppvärmningen och kom lagom till matchstart. Wiveka kom också lite senare, men hon hoppade enbart in i dubbelspelet.

Med båda lagens spelare inskrivna i protokollet var det klart att starta singelmatcherna. Pär besegrar Ronnie: 1-0,Ove vinner mot Li: 1-1. Boris och Andreas spelar en superjämn femsetare där Andreas vinner med 11-13 i skiljeset, 1-2. Margareta vinner mot Alexander, 1-3.

JBTK - Hammarby
Uppvärmning innan de första singelmatcherna.

JBTK - Hammarby
Pär möter Ronnie, och Ove möter Li.

JBTK - Hammarby
Boris möter Andreas, och Alexander möter Margareta.

Nästa omgång singelmatcher. Pär vinner mot Margareta, och Ove vinner mot Boris: 2-4. Li vänder ett 0-1 underläge mot Andreas till en 3-1-seger: 3-4. Ronnie vinner slutligen mot Alexander med 3-1 i set: 3-5.

JBTK - Hammarby
Boris spelar mot Andreas, och Pär möter Margareta.

JBTK - Hammarby
Boris spelar mot Ove, och Li mot Andreas.

Även dubbelmatcherna blir införda i matchprotokollet där alltså Wiveka ersätter Ronnie. 

Pär och Boris tar sig an Andreas och Wiveka — spelandes med långnabb. I efterhand avslöjar Andreas att tanken var att försöka få JBTKarna ur balans just med långnabbet. Denna strategi gick inte hem den här gången då Pär och Boris vann matchen med 3-0 i set: 4-5.

Li och Alexander fick det svåra uppdraget att ta sig Margareta och Ove. Hammarby-paret tog ledningen med 0-2, men Li och Alexander gav sig inte och reducerade till 1-2. Dock kunde Margareta och Ove vinna fjärde set, 4-6.

JBTK - Hammarby
JBTK - Hammarby
Li och Alexander på bortre bordet, och Pär och Boris närmast.

Lagmatchen lever fortfarande och de avslutande fyra singelmatcherna återstår. Pär besegrar Ove med många riktigt fina bolldueller: 5-6. Margareta vinner mot Boris: 5-7.

De två sista matcherna sätter igång samtidigt — Li möter Ronnie, och Alexander möter Andreas. Den senare matchen blir en jämn tresetare, dock med Andreas som segrare. Lagmatchen är därmed redan avgjord. Eftersom matchen mellan Li och Ronnie kom före på spelschemat så behövdes dock den spelas klart för att bestämma om slutresultatet skulle bli 5-8 eller 6-8.

Efter en spännande femsetare kunde Li vända ett underläge med 1-2 i set till en seger med 3-2. Resultatet i lagmatchen blev alltså 6-8. Ett något förbättrat resultat än det i det första mötet.

Eftermiddagens lagmatch var välbesökt och JBTK tackar publiken för det fina stödet.

JBTK tackar även Hammarby för en trevlig lagmatch.

Uppdaterad: 14 AUG 2018 21:44 Skribent: Pär Johansson
E-post: Adressen Gömd

pmjo IT AB

J-O Myhrbergs Byggservice AB

Stöd Jarlabergs BTK - Gräsroten

Gilla Jarlabergs BTK på Facebook

Postadress:
Jarlabergs BTK - Bordtennis
Mattias Carlsson, Trillans Väg 51
13149 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: mattias.jbtk@gmail.c...

Se all info