Hoppa till sidans innehåll

Omgång 8: Spårvägen D1 - JBTK


Inför omgång 8

Då har halva serien passerat och det är dags för returomgången mot Spårvägen. Första mötet vann Spårvägen med hela 2-8.

Lagmatchen spelas på fredag 26/1 kl 19:00 borta i Sporthallen, Tellusborgsvägen 22, Hägersten.

JBTK

I den senaste lagmatchen — vilken också var årets första — spelade JBTK mot en av seriens svåraste motståndare, Djurgården, och resultatet blev en förlust med 8-3.

Efter att ha besegrat ett gäng förkylningar och fått fart på årets träningar så ska JBTK revanschera sig mot Spårvägen.

Spårvägens BTK

Spårvägens tre senaste matcher har varit förluster mot Djurgården, Hammarby respektive Sickla. I denna stund har Spårvägen 4 poäng — lika många poäng som Sickla — och ligger därmed på tredjeplats från botten.

Spårvägens matcher är utspridda på nio olika spelare där Peter S, Anette S och Johan S är de som deltagit i flest (Peter: 9-9, Anette 7-8, Johan: 4-5). 


Referat

Dubbelmatch. "Pär blockerar över bollen och Anette vinklar ut bollen långt ut mot JBTKs backhandsida. Bollen är avgjord... eller vänta. Vad tusan gör Peter? Drar till med en stenhård skuren backhand. Bollen går vid sidan om nätet och träffar bordet extremt flackt — JBTKs poäng."

Detta var kvällens boll och ungefär vad JBTK tar med sig i kvällens lagmatch som förlorades med 8-2.

Planeringen inför lagmatchen börjar tidigt — det tilltänka laget är från början tänkt att vara Alexander, Boris, Pär och Li. På onsdag hör dock Boris av sig och berättar att han har extremt ont i ryggen och kan inte medverka på kvällens träning. Men han är så sugen på att spela tävlingsmatcher så han tänker delta på fredagens lagmatch.

Fredag morgon och Boris konstaterar att ryggen inte mår och att det är ytterst tveksamt att han kan spela. Peter har dock tidigare meddelat att han som trogen JBTKare ställer upp om det behövs. Eftersom Peter är en topp-JBTKare så erbjuder han sig även att köra bil till bortamatchen. Med 15 minuter kvar till samling hör även Li av sig och berättar att han har ett ömt knä. Dock följer han med, men undviker gärna spel om vi har fullt lag.

Strax innan kl 18 plockar Peter upp Alexander, Li och Pär och kör mot Tellusborgsvägen... tror vi. Pär börjar bli lite bekymrad när han tycker sig känna igen att bilen närmar sig Liljeholmshallen. Eftersom han inte är helt bekväm som co-driver så tvekar han lite om bilen verkligen är på väg i rätt riktning. När gänget konstaterat att de ska vidare till en hall nära Brännkyrkahallen så dröjer det bara några minuter innan de vänt och är framme.

Bilen parkerad och plötsligt dyker även Boris upp. Med plågsamma suckar konstaterar han att ryggen inte är helt okej än och han får vara JBTKs coach istället.

Alexander, Li och Pär beger sig in i hallen för att byta om och värma upp. Peter väntar in Boris. Alexander och Li börjar värma upp medan Pär går för att möta upp de två andra då det inte var helt självklart hur man skulle hitta till hallen. Ingen kommer...

*Aaaaaaanderssson-son-son, heeee is better than Cleberson, Anderssssson-son-son, heeee's our midfield magician* (Pärs ringsignal med United-anknytning)

Det är Peter som ringer och frågar var vi är. Peter och Boris hade tagit en ofrivillig extrapromenad runt hallen, men lyckas till slut ändå hitta rätt. Inom kort är även Peter och Pär igång för inbollning.

Spelsuget väcks åter till liv för Boris och han önskar spela en dubbelmatch. Han slår några bollar med Pär, men konstaterar trots allt att det kanske är bäst att vila för att undvika att ryggen blir sämre.

Uppvärmning
Boris och Pär vid bortre bordet. Li och Alexander närmast.

När klockar slår 19 är det äntligen dags för matchstart. Eftersom en annan inplanerad lagmatch blir inställd får vi använda hela fyra bord.

Första singelmatcherna sätter igång. Peter och Li förlorar extremt jämna tresetare (11-8, 11-8, 14-12 respektive 11-9, 11-9, 11-9). Alexander förlorar också sin medan Pär tar en seger. 3-1 till Spårvägen.

Andra singelmatcherna. Pär vinner sin, Alexander och Li förlorar. Peter leder med 8-5 i skiljesetet, men har inte riktig flytet med sig och motståndaren Jan lyckas vända till 11-8. 6-2 till Spårvägen.

Dubbelmatcher. Peter och Pär möter Rickard och Anette, medan Alexander och Li möter Peter och Jan.

Peter och Pär vinner förvånansvärt enkelt första set med hela 11-1. Sedan tappar de tyvärr de tre kommande seten med 12-10, 16-14 och 11-5. Många trevliga bolldueller där Peter alltså briljerar med kvällens slag (se början av referatet).

Även Alexander och Li förlorar och lagmatchen är avgjord. 8-2. Samma resultat som i första mötet mellan lagen.

Efter matchen
Alexander, Peter, Boris och Li efter lagmatchen.

JBTK tackar Spårvägen för en trevlig bordtennisafton om än resultatet inte gick som önskat.

Uppdaterad: 14 AUG 2018 21:44 Skribent: Pär Johansson
E-post: Adressen Gömd

pmjo IT AB

J-O Myhrbergs Byggservice AB

Stöd Jarlabergs BTK - Gräsroten

Gilla Jarlabergs BTK på Facebook

Postadress:
Jarlabergs BTK - Bordtennis
Mattias Carlsson, Trillans Väg 51
13149 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: mattias.jbtk@gmail.c...

Se all info