Hoppa till sidans innehåll

Omgång 6: JBTK - Sickla IF A2


Inför omgång 6

Efter ett uppehåll på ett par veckor är det återigen dags för seriematch — den sista för året. Motståndarna denna gång är Sickla, vilket innebär ett härligt derby!

Lagmatchen spelas 10/12 kl 15:00 hemma i Jarlabergs skola.

JBTK

Innan uppehållet spelade JBTK en jämn match borta mot Tyresö. Dessvärre slutade matchen med en 8-6-förlust. Därmed står JBTK kvar på två poäng i tabellen.

Sickla IF A2

Sickla spelade senast borta mot Hammarby där de förlorade med 8-3. Sickla har efter fem matcher tagit en poäng och ligger därmed sist i tabellen, dock enbart en poäng efter JBTK.

Båda lagen är säkerligen revanschsugna och att det också är ett derby kryddar kanske till matchen lite extra.

JBTK hälsar Sickla och publik välkommen!


 Referat

JBTK förlorar med 2-8 mot Sickla.

Med match start kl 15 så beger sig Pär till hallen lite tidigare än vanligt (ca 13:50) för att i lugn och ro kunna börja med förberedelserna av bord, m.m. När han anländer till hallen möts han förvånat av samtliga Sickla-spelare som tagit fram bord. Det visar sig att JBTKs motståndare har tagit fel på tid med en timme.

Kort därefter kommer även Göran och Joel, vilka hjälper till att matchförbereda hallen. Under denna tid har Sickla-gänget både värmt upp och hunnit köra lite träning på sin sida.

Kaffe
Kaffe — trots att JBTK saknade en dedikerad matchvärd...

Avsaknaden av en matchvärd är stor då Pärs simultanförmåga att brygga kaffe, skriva matchprotokoll och stressuppvärma går åt pipsvängen. Turligtvis rycker Göran in och avlastar. Samtidigt är Sicklagänget klara för matchstart och vill otåligt sätta igång lite tidigare.

Uppvärmning
Göran och Joel värmer upp.

Till slut börjar lagmatchen och JBTK ställer upp med Göran, Li, Joel och Pär. JBTK tar ledningen med 1-0, men tyvärr är det också enda gången. Efter de första fyra singelmatcherna är ställningen 1-3 till Sickla, trots många jämna set. Efter de nästkommande fyra singelmatcherna har Sickla utökat till 2-6.

JBTK mot Sickla
Joel spelar en jämn match mot Claes.

JBTK mot Sickla
Li in action. Henrik dömer.

JBTK tar in Henrik och Micke M för dubbelspel. Henrik och Li möter Göran och Claes i Sickla. Henrik/Li tappar första set, men vinner starkt det andra. Tyvärr kan de inte hålla emot och förlorar både tredje och fjärde set, 2-7.

I andra dubbelmatchen spelar Göran och Micke mot Rickard och Nils. Nils sätter direkt igång med sina tomahawk-servar och lyckas vinna ett antal poäng på dessa. Göran kontrar med några giftiga sidoskruvade servar och lurar Sickla-spelarna några gånger. Dessvärre vinner Sickla även denna match och stortorsken är ett faktum, 2-8.

Var det så att JBTKarna hade tagit ett tidigt juluppehåll? Hade Sicklarna dopat sig med honungsmarinerad spenat? Oerhört oklart.

Det som däremot är klart är att JBTK är besvikna och att juluppehållet närmar sig. Bara att bryta ihop och komma igen.

JBTK tackar Sickla för uppläxningen, samt publiken för deras support!

 

Uppdaterad: 14 AUG 2018 21:42 Skribent: Pär Johansson
E-post: Adressen Gömd

pmjo IT AB

J-O Myhrbergs Byggservice AB

Stöd Jarlabergs BTK - Gräsroten

Gilla Jarlabergs BTK på Facebook

Postadress:
Jarlabergs BTK - Bordtennis
Mattias Carlsson, Trillans Väg 51
13149 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: mattias.jbtk@gmail.c...

Se all info