Hoppa till sidans innehåll

Omgång 5: Tyresö D1 - JBTK


Inför omgång 5

Den femte omgången stundar och det är ännu en gång dags för en fredagsmatch på bortaplan. Inte den mest optimala tävlingsdagen och tiden, men pingis är pingis och pingis är roligt.

Motståndet denna gång är Tyresö BTK D1 och lagmatchen spelas 24/11 kl 19:00 i Skrubbahallen i Tyresö.

JBTK

JBTK gjorde bara för några få dagar sedan en stark insats där den första vinsten och poängen i serien togs. Ett taggat JBTK med lite medvind kan förhoppningvis även kämpa bra borta i Tyresö.

Tyresö BTK D1

Tyresö kommer från en bortaförlust (8-2) mot Spårvägen, men har hittills i serien vunnit två och förlorat två lagmatcher. I skrivandet stund ligger laget mitt i tabellen (en femte plats) med 4 poäng.


 Referat

Tyresö vinner mot JBTK med 8-6.

Kl 18:00 är det samling vid Tempo. Först på plats är Pär och kort därefter ansluter Li. Alexander, som kommer med bil, plockar upp de två för att sedan hämta Göran från Gullmarsplan. Efter lite GPSande styr Alexander Volvon mot Skrubbahallen. Väl framme vid hallen, med knappt 30 minuter till matchstart, påtalar Alexander att vi är ute i god tid. Göran håller inte med utan antyder lite subtilt om motsatsen.

Inne i hallen visar det sig att två lagmatcher ska spelas samtidigt - vår samt en i division 4 (?). Efter en relativ snabb inbollning är det uppställning för spel på de tre bord som lagmatchen blivit tilldelad. JBTKs motståndare visar sig vara fyra duktiga ungdomar.

När de första fyra singlarna spelats är ställningen 2-2. Även efter de nästkommande fyra matcherna är ställningen helt jämn, 4-4.

Dags för dubblarna. Li och Pär tar sig an Didrik och Marcus, och vinner, 4-5. Göran och Alexander förlorar den väldigt jämna matchen mot Herman och Molly, 5-5.

De sista fyra singelmatcherna ska alltså avgöra lagmatchen. Pär inleder med en seger mot den duktiga Herman, 5-6. Marcus besegrar Li efter en fyrsetare där matchbollen vanns med en kantboll, 6-6. Didrik vinner mot Göran, 7-6.

JBTKs hopp om att rädda en poäng hänger alltså på Alexander i den sista och avgörande matchen mot Molly. Molly vinner första set, men Alexander kontrar snabbt med att reducera till 1-1. Koncentrationen tryter lite hos Alexander och Molly vinner tredje set. Fokusen tillbaka för Alex och 2-2 i set är ett faktum. Vid det här laget känns det lite fördel JBTK. Dock lyckas Molly vinna det femte och avgörande setet, 8-6 i lagmatchen.

Summa summarum är det små marginaler som gör att Tyresö går segrande ur striden. Till skillnad från föregående lagmatch mot Tullinge så var "vinden" inte riktigt med oss den här gången. Kanske kan JBTK revanschera sig på hemmaplan nästa gång de möts.

JBTK tackar Tyresös duktiga ungdomar för en trevlig och bra lagmatch. 

Uppdaterad: 14 AUG 2018 21:42 Skribent: Pär Johansson
E-post: Adressen Gömd

pmjo IT AB

J-O Myhrbergs Byggservice AB

Stöd Jarlabergs BTK - Gräsroten

Gilla Jarlabergs BTK på Facebook

Postadress:
Jarlabergs BTK - Bordtennis
Mattias Carlsson, Trillans Väg 51
13149 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: mattias.jbtk@gmail.c...

Se all info