Hoppa till sidans innehåll

Omgång 4: JBTK - Tullinge E


Inför omgång 4

I den fjärde omgången är det äntligen dags för hemmamatch igen och den här gången står Tullinge TP BTK E för motståndet. Lagmatchen spelas den 19/11 med start kl 15:00.

JBTK

JBTK kommer ifrån en förlust mot Boo där koncentrationen, i åtminstone tre av matcherna, inte riktigt höll hela vägen. Ett litet seriespelsuppehåll på några veckor och en kommande månadsduell är kanske det som krävs för att JBTKarna ska kunna slipa på fokuset.

Tullinge TP BTK E

Tullinge, som i skrivande stund är serieledare, kommer senast från en 8-4-vinst mot Spårvägen.

JBTKs motståndare är, enligt rykten, ett duktigt ungdomslag där flera av spelarna ska delta i DM den 12/11, vilket också var skälet till att lagmatchen mot JBTK flyttades från detta datum. Av matchprotokollen att döma ser det dock ut som att Tullinge ställt upp med ett antal mer rutinerade spelare i de senaste matcherna.

JBTK hälsar Tullinge och publik välkomna!


 Referat

JBTK tar sin första seger med 8-5 i lagmatchen mot Tullinge.

Strax innan kl 14 öppnades dörren till skolans idrottshall. Inom några minuter var de flesta spelande JBTKare på plats för att förbereda hallen för vad som visar sig bli en riktigt tuff kamp. Även Tullinges lag bestående av fyra duktiga ungdomar var snabbt redo för uppvärmning.

Efter inte många minuters inbollning hörs ett jämmer från JBTKs uppvärmningsbord. Det är Boris som tar sig för vaden för vad som vi i JBTK befarar vara en spelstoppande skada. Efter lite stretchning och massage så ger ändå Boris tummen upp och därmed är lagmatchen redo att starta.

Efter de första fyra singelmatcherna är ställningen 2-2 efter matchvinster av Pär och Li.

JBTK - TullingeJBTK - Tullinge
Boris spelandes vid bortre bordet, samt Göran närmast.

Pärs motståndare i sin andra singelmatch var Oskar som även var finalmotståndare i en H6-match för inte så länge sedan. Oskar började starkt och vann första set. Pär vände dock och vann till slut matchen med 3-1 i set. De tre följande singelmatcherna var också väldigt jämna. Dock kunde JBTK rycka lite i lagmatchen efter segrar av Boris och Göran. 5-3 till JBTK.

Dags för två dubbelmatcher och även dags för Peter att hoppa in istället för Pär. Li och Boris kunde efter en extremt jämn femsetare (13-11 i skilje) besegra Tullinges Alexander och Oskar. Peter och Göran förlorade tyvärr efter en fyrsetare mot André och Albin. 6-4 till JBTK.

Dags för de avslutande singelmatcherna. Pär vann sin match. 7-4. Li förlorade tyvärr sin efter ännu en oerhört jämn match. 7-5. Boris spelade sin sista match mot André - en match som också kom att bli en stenhård kamp. Den här gången var det bokstavligen JBTKs tur att få kantbollen med sig, vilket också blev matchen sista boll. 8-5 och JBTKs första serieseger och poäng är ett faktum.

Bra jobbat allihopa!

JBTK tackar Tullinge för en tuff, men oerhört rolig pingiseftermiddag. JBTK tackar även det stöd som vi fick från publiken - som bland annat bestod av en nygift man. Grattis!

Uppdaterad: 19 NOV 2017 19:33 Skribent: Pär Johansson
E-post: Adressen Gömd

pmjo IT AB

J-O Myhrbergs Byggservice AB

Stöd Jarlabergs BTK - Gräsroten

Gilla Jarlabergs BTK på Facebook

Postadress:
Jarlabergs BTK - Bordtennis
Mattias Carlsson, Trillans Väg 51
13149 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: mattias.jbtk@gmail.c...

Se all info