Hoppa till sidans innehåll

Omgång 1: JBTK - Spårvägen D1


Inför omgång 1

Då är det äntligen dags. Söndagen den 15/10 kl 14:00 är det dags för Jarlabergs BTK att göra debut i seriespelssammanhang och motståndarna för dagen kommer att bli ett av Spårvägens många lag.

JBTK

JBTK har sedan klubben grundades för drygt tre år sedan deltagit i ett antal olika tävlingar runtom i Stockholm (samt en klubbresa till Karlstad). Dock kan och tycker klubbens styrelse att JBTKs tävlingsverksamhet borde öka under säsongen. Vad passar inte bättre då än att klubben deltar i seriespel och får möjlighet att möta nya klubbar och motståndare.

Klubben har så smått börjat ladda inför seriespelet och man har anat en viss längtan efter seriespelsstart hos flera av spelarna. För tillfället har hela 12 JBTKare anmält sitt intresse för seriespel under denna säsong. Lagledare Henrik samt assisterande lagledare Pär kommer att få det tufft att ta ut lag under säsongens alla omgångar.

Spårvägens BTK

Under föregående säsong hade Spårvägens BTK hela 9 lag spridda i serier från Superettan ner till Division 7. Eftersom Spårvägens stora lagledare Mikael Appelgren med största sannolikhet inte ingår i division 7-gänget så kan vi nog tyvärr utesluta honom som gäst, även om han skulle vara hjärtligt välkommen. Äpplet påpekade själv till skrivande vid en prisutdelning, att den föredetta Spårvägenspelaren J-O Waldners mor bor just i Jarlaberg. Är inte omgång 1 ett gyllene tillfälle att besöka Nackas guldkorn, Jarlaberg?

Söndag 15/10 kl 14:00

JBTK planerar att kunna avsätta en liten del av Jarlabergs skolans hall för nära och kära som kan tänkas vilja besöka och stötta klubben i sin seriespelspremiär.

Jarlabergs BTK hälsar Spårvägens BTK och publik välkomna!


Referat

JBTKs lag för dagen var Henrik, Peter och Mikael M och Pär.

Matchvärd MattiasMatchvärd Mattias

Matchvärd för dagen var vår eminente ordförande Mattias som tog emot våra motståndare, ställde fram bord, hagar, samt ordnade kaffe och fika. Grymt bra!

Uppvärmning
Mikael och Henrik värmer upp.

JBTKs seriepremiär satte igång kl 14 på söndagen. Efter de första åtta singelmatcher var ställningen 2-6 till Spårvägen, vilket, enligt undertecknad, inte återspeglade hur jämnt det var i många av matcherna.

En förväntansfull publik
En utomordentlig publik.

Peter in action
Peter i en jämn match mot Spårvägens Anette.

Därefter satte de två dubbelmatcherna igång. Peter och Henrik satte igång i bra fart och vann första setet, medan Mikael och Pär förlorade första md 11-13. Tyvärr höll sig inte P/Hs segersvit hela vägen då de förlorade de tre kommande seten. M/P förlorade även de två sista seten (9-11, 9-11) efter att inte riktigt ha flytet med sig. 

Dubbelmatcher
Dubbelmatcher: Henrik tillsammans med Peter, samt Pär tillsammans med Mikael.

Ställningen 2-8 i matcher, och därmed var premiären över. De stora siffrorna kunde gott ha blivit mindre med lite, lite tur. Nåja, vi bryter ihop och kommer igen nästa söndag då vi besöker Hammarby på bortaplan.

JBTK tackar publik och alla inblandade för den här gången! 

Uppdaterad: 06 NOV 2017 19:05 Skribent: Pär Johansson
E-post: Adressen Gömd

pmjo IT AB

J-O Myhrbergs Byggservice AB

Stöd Jarlabergs BTK - Gräsroten

Gilla Jarlabergs BTK på Facebook

Postadress:
Jarlabergs BTK - Bordtennis
Mattias Carlsson, Trillans Väg 51
13149 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: mattias.jbtk@gmail.c...

Se all info