Hoppa till sidans innehåll

Omgång 11: Tullinge E - JBTK


Inför omgång 11

Dags för en mitt-i-veckan-match och den här gången är motståndarna Tullinge.

Lagmatchen spelas 6/3 kl 19:00 i Storvretshallen, Odlingsvägen 36, Tumba.

JBTK

I senaste matchen blev det en 2-8-förlust mot Boo. Inte ett resultat som JBTK var nöjda med.

I första mötet mellan JBTK och Tullinge, i mitten av november, gick JBTK ut som segrare efter en jämn kamp med slutresultatet 8-5.

Tullinge TP BTK E

I Tullinges fyra senaste seriematcherna har de vunnit samtliga. De som spelat flest matcher för laget är Nils B (16-5), Alexander W (15-8) och Oskar S (8-5). Tullinge ligger just nu på en fjärdeplats — strax efter Hammarby, Djurgården och Boo.

Tullinges lag består av många duktiga och trevliga ungdomar. Bl.a. placerade sig Alexander W på en tredjeplats i H5 i Hammarby Open.


Referat

"Då är vi i Tumba — var är han den där Sven?" sa Mattias (eller nåt liknande) lite smått göteborskt när vi började svänga in på vägen som skulle ta oss närmare pingishallen.

"... och Skoglund, han hade väl ändå nån anknytning till Nacka?" fortsatte Mattias. Och därmed hade herr ordförande lurat bort Pär på andra tankar och hans försök till att vara kartläsare var bortblåst. Mattias chanssvänger och efter att Pär åter fått upp kartappen i telefonen så inser han att de hade turen på sin sida — de är på rätt väg.

Resan började dock som vanligt i Jarlaberg där Mattias med bil (tack Mattias — undertecknad (Pär) bjuder dig på nästa runda) plockade upp både Pär och Li. Diskussionerna innan matchdagen hade främst handlat om vem som skulle spela dubbel tillsammans med Mattias. Klart var att Boris skulle vara joker och spela tillsammans med Micke G eftersom de anmält sig till dubbel i Karlstad.

"Vi snackar om det i bilen..." sades det efter måndagens träning. Jo tjena, det glömdes helt bort.

JBTK
Pär, Mattias och Li framme.

Väl framme i Storvretshallen möts vi av Alexander W med mor. Alexander ger lite inside information om att de ställer upp med ett toppat ungdomslag. Mattias darrar!

Även Boris kommer fram till hallen. Micke G visar att fint folk kommer sist och anländer när de övriga börjat värma upp.

Singelspelet sätter igång. Alexander W besegrar Li, medan Pär vinner mot Nils B. 1-1. Oskar vinner mot Mattias, och André vinner mot Micke. 3-1.

Matcher
Full fart...

Alexander vinner med 3-1 i set mot Micke. Pär reducerar lagmatchen med en seger mot Oskar. 4-2. När Nils besegrar Mattias så blandas det rejält i setsiffror: 11-1, 14-12, 11-6. 5-2. Slutligen vinner André mot Li. 6-2.

Dubbeldags! Och då blev det en helomvändning i strategin. Mattias kände sig trött och tyckte att Li och Pär skulle spela andra dubbelmatchen. Både Li och Pär hade nog också kunnat stå över dubbelmatchen (med tanke på tröttheten), men det fick bli den konstellationen i alla fall.

Boris visar styrka
Boris visar styrka!

Micke och Boris
Micke och Boris är lite fundersamma.

Mikael och Boris imponerade med sitt dubbelspel och den disciplin som de demonstrerade. Matchen mot Oskar och Nils slutade med seger till JBTK. 6-3.

Li och Pär började första set bra mot Alexander och André, men förlorade ändå det. I andra och tredje set rasade dock allt spel och Tullinges killar vann enkelt. 7-3.

Sista singelmatcherna sattes igång. En taggad Alexander mötte en trött Pär. Alexander vinner första set med 11-9. Pär vänder dock och vinner de nästkommande seten med 7-11, 7-11, 5-11. 7-4.

Oskar besegrar därefter Micke och lagmatchen är över. 8-4. Dock spelas alla matcher klart för att få så mycket matchträning som möjligt inför kommande tävling i Karlstad.

Trötta JBTKare
Trötta JBTKare.

Tullinge bjöd på en otroligt bra arrangerad lagmatch. Professionalismen i förberedelserna och det trevliga bemötandet höll högsta klass!

Uppdaterad: 14 AUG 2018 21:45 Skribent: Pär Johansson
E-post: Adressen Gömd

pmjo IT AB

J-O Myhrbergs Byggservice AB

Stöd Jarlabergs BTK - Gräsroten

Gilla Jarlabergs BTK på Facebook

Postadress:
Jarlabergs BTK - Bordtennis
Mattias Carlsson, Trillans Väg 51
13149 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: mattias.jbtk@gmail.c...

Se all info